Uçak Malzeme Yapıları/Uçak Malzeme ve Donanım derslerinin içeriğine göre Perçin uygulaması, cıvata-somun, pafta-kılavuz, gaz altı kaynağı, elektrot kaynağı, korozyon giderme-kumlama, tesviyecilik, el işçiliği ve mengenelerin kullanımı, markalama, matkap ile delik delme, ölçü aletlerinin kullanımı, giyotin makası ile saç kesme, kenet bükme aleti ile saç bükme, emniyet teli uygulamalarının yapıldığı atölyedir.
Tüm sınıflara yönelik temel elektrik ve temel elektronik uygulamaları, elektrik bağlantıları, elektrik ve elektronik devre elemanları tanıtım ve özellikleri, multimetre gibi ölçü aletleri kullanımı konularında uygulamalı eğitimin yapıldığı atölyedir.
Uçak Elektrik ve Elektronik elemanları tanıtım ve özellikleri, Elektrikte AC motor ve DC jeneratör kullanımı, Servo mekanizmalar, osilaskop ve sinyal jeneratörü kullanımı, Dijital Elektronik alanında kullanılan test cihazlarının kullanımı ve elektronik devre bağlantıları konusunda uygulamalı eğitimin yapıldığı atölyedir.
Havacılık teknik terminolojisi ve jargonunu öğrenme ve aynı zamanda "Uçak Bakım Dokümanları-AMM (Aircraft Maintenance Manual)" okuma faaliyetlerinin yapıldığı atölyedir.
İletişim kurmak için yabancı dil bilmenin öneminin her geçen gün daha da arttığı küreselleşen dünyada okulumuzun hedeflerinden biri de kaliteli yabancı dil eğitimi vermektir.
AMM'lerde verilen malzeme çizimlerini ve elektriki devre bağlantılarını okuyup anlayabilme maksadıyla malzeme çizimler yaptırılarak eğitim verilen atölyedir.
Hava aracı kokpit gösterge ve iniş takımları, hidrolik/elektrik sistemleri gibi konuları ile ilgili görsellerin gösterimi yapılan atölyedir. Aynı zamanda bünyesinde simülatör uçuş aletleri, göstergelerin çalışmalarını fiili olarak öğretimi yapılmakta öğrencilere simülatör kullanımı ve temel aerodinamik kavramları anlatılmaktadır.
Gaz türbinli motorlar ve alt sistemlerinin çalışma prensipleri, komponentleri ve ilgili sistem parçalarının söküm/takım gibi faaliyetlerinin yapıldığı atölyedir
Tüm atölye uygulamalarında kullanılacak takım/avadanlıkların muhafaza edildiği yer olup; aynı zamanda depolama faaliyetleri ile takım/avadanlık kullanım, NDI (Tahribatsız muayene) ve kontrol gibi uygulamalar yapılmaktadır.
Havacılıkta kullanılan kompozit malzemeler ile alüminyum, demir, çelik gibi malzemeler hakkında bilgi verilen ve bahse konulan malzemeler üzerinde kesme, delme şekil verme, yapısal onarım faaliyetlerinin yapıldığı atölyedir.
Cessna uçağının ya da piper tipi pilot yetiştirilen uçakların enerjisini sağlayan pistonlu motorlar ile motor üzerindeki parçaların yerleri, görevleri, çalışma usullerini arızacılığını, bakımlarını, parça değiştirme, sökme takma işlemleri yapılmaktadır.
Yüksek sıcaklık fırını ile demir ve demirsiz metallerin tavlandığı, çelikleştirildiği, fırında soğumaya bırakıldığı, serlik ölçümünün yapıldığı, yay tansiyonunun ölçümünün yapıldığı ayrıca havacılık kulübü öğrencilerinin model uçak çalışmalarının yapıldığı atölyedir.
Bize bir e-posta göndermek veya WhatsApp'tan ulaşmak için aşağıdaki bağlantılara tıklayınız
Dolmabahçe Okulları tarafından desteklenmektedir.